Novusoft maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie.
Gaat u akkoord met het plaatsen van deze aanvullende cookies?
Navigatie Link overslaanStart » .Net software » Taalinstellingen

Lokalisatie / taalinstellingen

Vanaf het begin is rekening gehouden met lokalisatie / taalinstellingen. De gehele webapplicatie kan worden vertaald in resource en configuratie files. De vertaling zal geen gevolgen hebben voor de code.

Door globalisering wordt de wereld kleiner. Zo komt het steeds vaker voor dat mensen van één bedrijf in meerdere landen werken. Ook klanten kopen via Internet over de gehele wereld. Een voor de hand liggend probleem is dan de taal. Het principe “Think Global, Act Local” is dat de functionaliteiten overal hetzelfde zijn, maar de taal anders. Deze taal wordt overigens (meestal) gekozen door de applicatie aan de hand van de browser-instellingen (dus de gebruiker heeft het niet eens door).

Door het eenmalig te vertalen in de resource file, is overal in de applicatie de taal aangepast. Dit gaat natuurlijk om Novucura en niet de content van de site. Standaard wordt de applicatie ontwikkeld in het Engels en vertaald d.m.v. resource files naar het Nederlands. Er kan dus gekozen worden voor Nederlands of Engels als taal van de webapplicatie.